Corector verde, corector roz, corector galben sau iluminator?

Bine, alegerea este foarte simpla, dar multa lume nu stie exact ce sa faca cu ele si cum sa le foloseasca, de aceea avem acum o postare la fel de simpla, scurta si foarte a obiect. Ideea mi-a venit cand am vazut noile corectoare CC Sticks de la Max Factor, care sunt utile si foarte usor de utilizat. Toate corectoarele pe care le-am avut eu pana in acest moment veneau in cutiuta, insa acestea sunt tip creion moale si imi plac mai mult. Dupa ce acoperi problema cu verde, galben sau roz, nu uita ca va trebui sa estompezi, apoi sa aplici fondul de ten. Pretul unui CC Stick de la Max Factor este aproximativ 53 de lei.
Succesul acestor corectoare se datoreaza Teoriei Culorilor pe care Dl. Max Factor a folosit-o prima oara in 1918: culorile opuse folosite impreuna, neutralizeaza. Aceasta tehnica s-a dovedit a fi mai eficienta decat potrivirea nuantelor.

Asadar, ideea de la care se porneste este de a estompa imperfectiunile fetei/petele,  cu o culoare contrast:

  • VERDE – Neutralizează roşeaţa – Perfect pentru fetele care doresc să estompeze nuanţa roşiatică a tenului. Util cand ai de acoperit cosuri. 
  • GALBEN – Neutralizează nuanţele de violet cum ar fi cearcănele. Contracarează nuanţele de violet sau lila rezultând nuanţe pale de albastru.
  • ROZ/LILA– aduce la acelaşi nivel petele închise la culoare cu nuanţele de ten mai deschise. Contracarează nuanţele de albastru şi iluminează .
  • ILUMINATORUL – reflectă suav lumina şi iluminează tenul- se foloseste pentru coltul intern al ochiului, arcada, obraji, barbie
Follow Me on Pinterest

Adela Sirghie

8 Comments

  1. L-am folosit „liber”, seara inainte de culcare, sperand ca va usca cosurile si va neutraliza roseata. Este cremos-solid, sub forma de baton. Citind articolul tau, parca imi pare rau ca nu am luat si celelalte culori disponibile, a fost doar 4 euro..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *