Azi imi place: THE HANDMAIDEN

In regia unuia dintre cei mai controversati regizori mondiali, Park Chan Wook,  filmul corean The Handmaiden este, cum altfel, o poveste de iubire…doar ca ceva mai sofisticata, cu elemente asiatice, destul de rafinate incat sa te tina cu sufletul la gura, in ciuda faptului ca filmarea are un ritm lent, care poate pune la incercare chiar si gustul unui cinefil european stilat, care oricum prefera sa i se sugereze povestea decat sa fie pus in fata actiunii cu subiect si predicat. Am inceput insa cu acest amanunt si poate nu este bine, caci filmul merita cu prisosinta vazut.

Placerea vizuala tulbura sensibilitatea celor mai timizi, tentatia se impleteste cu violenta, manipularea si rafinamentul. Obiceiuri bizare contureaza personaje bine definite, dar societatea patriarhala este destramata pas cu pas, cei slabi contureaza noua ordine. Cei manipulati incep sa manipuleze, arta in care sunt initiati cam fara voia lor, dar in final ajung sa o stapaneasca magistral, caci numai asa pot sa ramana in viata.

De vazut pe indelete, in zilele urmatoare, cand gustul unui weekend prelungit se poate apropia delicat, cu rabdare, de aceasta abordare seducatoare a temei iubirii, ce sporeste farmecele frumusetii cinematografiei universale.

 

 

Adela Sirghie

2 Comments

  1. De vazut! Imi place descrierea ta! Cu scenele de violenta nu ma mai impac eu deloc dar sper sa rezist!

  2. Am tot citit despre acest film. Mi se pare interesant. Sper sa vina în cinematograf și în orașul meu. Mi-e dor de un film bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *