Azi imi place…

…ca iarna ma pot imbraca gros, cat de gros vreau eu, cu cea mai mare detasare. Nu mai vreau sa arat bine-sau sexy, sau interesant, irepetabil sau unic cu tot dinadinsul, caci deja simt, intr-un fel, ca le detin pe toate cele enumerate pompos inainte. Nu sunt asa de inteleapta de ieri sau de azi, ci de mai multa vreme. Va spun, in tot acest proces de maturizare m-a ajutat si Paolo Sorrentino, un bun prieten, de la care am primit, in ultimii ani,  cateva scrisori esentiale: La Grande Belleza, La Giovinezza si Tanarul Papa. Nu ma regasesc in niciun personaj de-al lui, in cazul in care aceasta era intrebarea. Eu sunt toate personajele. Nici macar unul nu imi e strain, De la nebunie si singuratate, la iubire apriga si melancolie, pe toate le stiu. Pe toate le am. Tacute, duioase psihoze.  Intr-un fel, cred ca acesta este cel mai fain cadou de Craciun pe care pot sa il trimit catre voi: La Grande Belleza, La Giovinezza si Tanarul Papa…

giphy

Adela Sirghie

2 Comments

  1. La Grande Bellezza este o radiografie excelenta a societatii contemporane italiene, in speciale e celei din marile orase. In schimb cu La Giovinezza nu mi se pare ca a avut aceeasi consistenta. In orice caz, un regizor f talentat, cum f putini mai sunt acum in Italia.Nu stiu daca urmaresti cinematografia italiana, dar ce se face in ultimii ani e deplorabil.

    • Da, Rox, La Grande Bellezza e irepetabil. As putea sa il mai vad de zece ori. Insa Paolo Sorrentino e relativ tanar, are 46 de ani, sper sa ne mai aduca surprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *