Jurnalul meu din primavara anului 2017

foto: Kathrin Weident

Intrucat nu am tinut niciodata vreo cura de slabire, nu practic niciun fel de detox, nici de sapte zile, nici de 27, toate sfaturile mele tin de zona unui bun simt care, de-a lungul anilor, mi-a asigurat o sanatate buna si o silueta care nu a luat in greutate nici macar un kg de la terminarea liceului (lucru care s-a petrect in urma cu vreo 25 de ani). Toata aceasta teorie a mea pleaca de la echilibru: o alimentatie variata alaturi de respectarea regulilor esentiale de conduita alimentara si (ceva) activitate fizica (aici as putea imbunatati, recunosc). Cu toate acestea, in momentul in care sunt invitata sa particip la discutii despre nutritie, suplimente alimentare, stare generala optima, stil de viata sanatos, accept cu mare drag, caci numai asa poti mentine informatiile la indemana, numai asa te poti automotiva concret sa tii calea cea dreapta, numai asa iti readuci aminte bunele obiceiuri si poti imbratisa ultimele noutati in domeniu.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, citate de reprezentanții Amway, 75% din populația globală nu consumă cantitatea de fructe și legume recomandată, de minimum cinci porții pe zi.

Introducând o varietate de alimente în dieta zilnică, ne putem susține sistemul imunitar și putem contracara efectele nocive ale poluării și stresului. Dieta nu înseamnă „vreau să slăbesc”. Dieta înseamnă „vreau să mănânc sănătos”. Este recomandat să consumăm multe fructe și legume, pentru a obține cele mai mari avantaje oferite de componentele organice din plante, numite fitonutrienți. Atunci când alimentația noastră nu poate acoperi necesarul zilnic de vitamine și minerale, este indicat să apelăm la suplimentele alimentare. Amway, prin intermediul NUTRILITE este una dintre puținele companii din domeniul suplimentelor alimentare care practică agricultura sustenabilă în propriile ferme și selectează cu maximă atenție plantele care să ne ofere plusul de energie necesar.

Iata mai jos detalii despre suplimentele alimentare cu care am pornit la drum in aceasta primavara: vitamina B plus, Omega 3 si vitamina C.

 1. VITAMIN B PLUS : este o constata in cazul meu, caci am luat suplimente din grupa B de cand ma stiu. Folosind tehnologia cu actiune dubla, Nutrilite™ Vitamina B Plus este un supliment alimentar care oferă o eliberare optimă de nutrienți, proveniți din fiecare tip de vitamină B, pentru a susține metabolismul energetic normal și a ajuta la combaterea oboselii. Tehnologia cu actiune dubla combină tehnologiile cu eliberare instantanee și cu eliberare prelungită într-o singură tabletă:
  • componenta cu eliberare prelungită oferă alte șase vitamine B, cu efect timp de opt ore.
  • tehnologia cu actiune dubla componenta cu eliberare instantanee oferă doza necesară de vitamina B12 și B2;

  În acest mod, toate cele opt vitamine B esențiale sunt eliberate în corp la momentul optim. Metabolismul energetic normal este susținut de: tiamină (B1), riboflavină (B2), niacină (B3), acid pantotenic (B5), piridoxină (B6), biotină (B7) și cobalamină (B12). Următoarele vitamine B contribuie la reducerea oboselii și a senzației de epuizare: riboflavina (B2), niacina (B3), acidul pantotenic (B5), piridoxina (B6), acidul folic (B9) și cobalamina (B12).

  2 OMEGA 3 COMPLEX– un supliment alimentar cu ulei de pește ce conţine acizi grașiOmega-3. Peștii din apele adânci și reci ale oceanelor sunt bogaţi în acizi grași cunoscuţi ca acizi Omega-3. Cele două componente active ale complexului Omega-3 sunt EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Acizii Omega-3 sunt grași acizi esenţiali care nu sunt produși de organism, motiv pentru care trebuie să fie introduși prin dietă.Dacă alimentația ta nu include 1-2 porţii de pește pe săptămână, în mod constant, uleiurile concentrate de pește sunt o modalitate practică de a adăuga în dietă acești acizi grași esenţiali importanţi. Fara adaos de coloranti, arome sau conservanti artificiali.

   

  3. VITAMINA C PLUS– este un supliment foarte eficient, conceput să asigure o eliberare prelungită, constantă a vitaminei C în corp, pentru maximizarea gradului de absorbție, evitându-se risipa asociată cu dozele mari sau cu tabletele cu eliberare imediată. Vitamina C este un nutrient esențial care ar trebui furnizat zilnic ca parte a unei diete echilibrate și poate fi găsită în fructe ca cireșe Acerola, coacăze și majoritatea citricelor. Vitamina C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la formarea colagenului pentru funcționarea normală a pielii. De asemenea, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Vitamina C Plus conţine două surse de vitamina C: cireșele naturale Acerola cultivate în fermele certificate Nutrilite și acidul ascorbic. Cireșele Acerola sunt una dintre cele mai concentrate surse de vitamina C naturală. Fiecare tabletă conţine 240 mg de vitamina C, amestecată cu un ingredient fibros ce permite dizolvarea lentă a vitaminei C în organism timp de peste opt ore. O tabletă conferă mai multă vitamina C eliberată pe parcursul unei zile decât 600 mg cu eliberare instantanee și are, de asemenea, o acţiune mai delicată asupra stomacului.

 

Adela Sirghie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *