TARG DE SANZIENE

Se spune din moși-strămoși că noaptea de Sânziene sau Drăgaica e una magică, în care toate minunile sunt posibile, cerul se deschide, zânele dansează și sărbătoresc soarele, dragostea și pofta de viață. Am plănuit așadar exact în weekendul de după această noapte miraculoasă (24 – 25 iunie) o mare sărbătoare la firul ierbii, în inima Bucurestiului, în Parcul Grădina Icoanei.

Am pregătit și de data aceasta târg mare cu peste 50 de meșteri pricepuți care ne aduc haine, bijuterii, accesorii felurite și multe alte lucrușoare cu care să vă împodobiți, pe care să le purtați, oferiți în dar sau luați acasă.

În zona de ateliere veți putea veni cu cei mici la pictat pe ceramică cu Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio, decorat cu tehnica șervețelului și pictat mandale pe scoici cu Dori’s Creations. Prietenii noștri de la Sarang Hangug – 사랑 한국 îi vor învăța să decoreze lampione și bentițe cu flori, iar cu Comics Didactic vor colora benzi desenate. Tot pentru ei, duminică seara aducem un nou atelier de drumming, alături de Jean Baptiste Manitou și Ana Maria Arlequin.

Scoatem pernele în zona de lounge unde puteți savura o cafea, baghete delicioase, turtă dulce parfumată sau o inghețată răcoritoare. Toate astea în timp ce vă răsfățați cu un tatuaj făcut de Laura de la Henna Journey, sau cum cere tradiția, împletiți o coroniță de flori cu Mirela. Dacă vreți să obțineți o codiță de ață în păr trebuie să vă lăsați pe mâna fetelor de la Pirate Art. Tot cu ele trebuie să vorbiți și dacă doriți să se uite puțin în viitorul vostru din cărțile de tarot.

Noi știm că zânele dansează de Sânziene, așa că, deși nu este un dans tradițional, Ioana Lupescu de la Bucuresti Swing Dance Society vă va învață câțiva pași de ușor de exersat și pentru ne-experimentați. Și dacă și voi iubiți cântările la firul ierbii la fel de mult ca noi, Jean-Baptiste Manitouși Ana Maria Arlequin ne invită sâmbătă seară la mare jam session cu instrumente nemaiauzite.

Prietenii noștri de la Ludotech fac spațiu de cunoaștere, joacă și relaxare pentru copii cu cort cu retro cinema, jucării senzoriale din lemn, puzzle-ul nesfârșit Tri-Horse și simpaticul roboțel Cubetto și pentru părinți cu Flux cel care dă dependență, placa motrică plină de provocări și cărți și reviste deștepte.

Alături de noi la Târgul de Sânziene, reprezentanți ai animăluțelor, vor fi Dog Rescue Romania, Fundaţia Visul Luanei, Friends of Shelter Who Saves Souls și Kola Kariola. Nu ne oprim aici cu asociațiile pentru că îi vom avea alături de noi și pe Asociația „Ana și Copiii”.
Intrarea la evenimentul Grădina cu Artiști este liberă.

Adela Sirghie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *