GUERLAIN AQUA ALEGORIA: PERA GRANITA si ROSA POP

o.37338In fiecare primavara,  din 1999, de cand a fost lansata de altfel, colectia Aqua Allegoria, parfumierul casei, Thierry Wasser, creeaza o nouă mireasmă: “In Aqua Allegoria, simt lumea parfumata a unui gradinar, un colector de mirosuri, de natura, cu o notă artistica și respect pentru viața sezoniera. Aș adăuga, de asemenea, cuvintele poezie si libertate”.

Eu am testat deja, cu infinita curiozitate, noile ape alegorice ale anului 2016, Pera Granita si Rosa Pop, in urma cu cateva saptamani, in aeroport, si ambele urmeaza consecvent aceasta linie, trasata precis de Thierry Wasser, caci sunt delicate poeme ale primaverii. In magazine este disponibila doar Pera Granita, Rosa Pop fiind rezervata celor care cauta mici surprize in spatiul generos al parfumeriilor din aeroporturile lumii.

Pera Granita este un parfum vesel, inspirat dupa faimosul desert sicilian, Granita (ce are o consistență similară serbetului, fiind realizat din gheață sfaramata, zahar si suc de fructe). Pentru a reda prospețimea cristalelor de gheata, in buchetul parfumului s-a adăugat bergamota, grapefruit și lamai. Compoziția olfactiva citrica dezvăluie imediat notele de mijloc date de pere suculente și flori Osmanthus, in armonie cu notele de mosc alb ai lemn de cedru.

Rosa Pop, preferata mea, este o fantezie roz, floral fructata, ce a adus in prim plan, pe pielea mea, cateva flori fara de care nu doar primavara, ci chiar viata intreaga, ar fi mult mai saraca: bujorii, violetele si rozele de mai. La final, dupa doua ore, am gasit putina lamaie, indulcita de fructe rosii si note lemnoase, discrete, dar totusi prezente.

De fiecare data cand scriu despre apele alegorice, eu simt nevoia de la lasa, la final, o mica avertizare, caci trebuie sa cautati in ele delicatetea efemera a florilor de primavara, destinata unei treceri rapide prin lumina frumoasa de aprilie, nicidecum miresme persistente.

 75ml, 325 lei.

837x410_Aqua_en

Adela Sirghie

6 Comments

  1. Ce frumos le descrii, Adela, când citesc despre parfumuri pe blogul tău îmi imaginez că facem o plimbare, în grădina ta, în Barcelona, undeva departe…

    • Toate apele alegorice trebuie testate, preferatele mele sunt, de ani buni, Mentafolia si Herba Fresca, pe acestea le consider eu desavarsite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *