TRASTEVERE by PANTHEON ROMA

Cu Trastevere, de la casa Pantheon Roma, nou intrata in portofoliul Elysee Perfumery, lucrurile au stat relativ simplu, caci dupa primul acord l-am recunoscut ca fiind parfumul iubirii. Nu iubirea aceea ideala, naiva, luminoasa si laudata de la Renastere si pana in zilele noastre, care inalta pana la cele mai inalte culmi, pana atinge curcubeul si ramane acolo agatata de-a pururi, ci iubirea reala, a contrastelor, care aseaza bucuria alaturi de durere, fericirea alaturi de suferinte. Parfumul combina cu maiestrie doua ingrediente principale, vanilia si pelinul, care se impletesc si pornesc la drum pline de umor, speranta, nebunie si drama. Mereu am vazut vanilia ca pe un ingredient calm, cald si in dulcele stil clasic-casnic, care iti ofera securitatea olfactiva fara mari dileme existentiale, dar pelinul, asa cum te si astepti, vine intempestiv cu umbrele dramei, ale pacatului, ii rafineaza asadar silueta domestica, potentand-o si transformand-o. Impresia este ca pelinul aduce cu sine atmosfera beaudelairiana din Florile Raului, iti calca in picioare universul cunoscut si securizat, pentru a te pofti elegant, cu un pahar de sampanie, sa iei loc la clasa business a unui uragan.

Descrierea oficala este putin diferita de a mea: „O imagine olfactiva, calda, gurmanda si senzuala. Aceasta compozitie este construita in jurul notelor de flori de pelin, in care mirosurile adanc gurmande, castane si vanilie, sunt intensificate de florile de iasomie. Este o scurta evocare a acelei perioade cand regiunea Trastevere a fost centrul brutariilor din Roma, plin de mirosuri si femei tinere.”

Trastevere, parfum unisex, lansat oficial in urma cu doi ani, in martie 2015, este cel de-al cincilea parfum de nisa creat de casa Pantheon Roma, dupa Donna Margherita, Il Giardino, Notte d’Amore si Raffaelo. Compozitia este semnata de Arturetto Landi.

Parfumurile pot fi gasite exclusiv in Elysee!

100 ml – 990 RON

Adela Sirghie

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *