MON GUERLAIN

Indelung asteptat si indragit inainte de a avea macar habar despre compozitie, Mon Guerlain a avut, inca de la bun inceput, ideea, deloc noua, dar intotdeauana de succes, de a construi cu grija si sensibilitate, o poveste fascinanta in jurul acestei lansari parfumate. Necunoscute au fost toate detaliile acesteia pana in momentul in care profilul fastuos al Angelinei Jolie a aparut pe firmament, lucru ce a punctat extrem de bine inceputul unor speculatii interesante, in functie de orizontul de asteptare al fiecarui iubitor de parfumuri. Lansarea in magazinele de profil a avut loc la inceputul primaverii, feeria lunii martie devenind fundalul ales cu grija pentru dezlegarea misterului. Personal, trebuie sa marturisesc faptul ca am gasit incantatoare toate speculatile din jurul parfumului, ceea ce inseamna ca l-am si dorit nespus inainte de a-l testa. Este luminos ca primavara si tot ca ea s-a si comportat, caci in cazul meu, mi-a devenit din ce in ce mai drag, de-a lungul  lunilor de cand a luat loc pe masuta mea de toaleta. Dragostea de parfumuri nu are vindecare, din acest punct nu mai vine nimeni sa te salveze, te lasi dus in larg, traiesti cu patima clipa. Diminetile in care stii ca ai un parfum nou care te asteapta sunt intotdeauna mai bune, mai frumoase, mai domoale, intr-un fel, salvatoare…

Primul ingredient pe care il simt nu este nici vanilia, nici iasomia, ci lavanda, care, de altfel, ma si fascineaza de ani buni. Ea vine indulcita si atinsa de aria senzuala si materna a vaniliei, care o potenteaza cu ajutorul iasomiei, insa fara a-i fura din aerul trufas si plin de prospetime. Prospetimea data de lavanda Carla este orgolioasa, nu se stinge si nu se lasa intimidata, parfumul ramane pana la final in registrul luminos al diminetilor insorite de primavara, ajutat fiind si de bergamota, pe care o regain intr-o cantitate delicata, dar importanta. Cele patru ingrediente, dozate perfect, fac intrarea acordului rafinat de lemn de santal.

Note de varf: lavanda si bergamota

Note de  mijloc: iasomie si stanjenel

Note de baza: vanilie, lemn de santal si cumarina

Iata mai jos detaliile oficiale Guerlain:

Parfumierul:Thierry Wasser, GUERLAIN MASTER PERFUMER

„Am o sete de nestapanit pentru tinuturile indepartate, cu o dorinta tot mai mare de a calatori in cautarea de noi miresme”.

Mon Guerlain
Din 1828,  cinci generatii de parfumieri Guerlain au marcat istoria parfumeriei cu capodopere olfactive majore, create din suflet.
Parfumurile Guerlain au o semnatura unica, Guerlinada, incununarea a sase ingrediente cult, favoritele brandului: trandafiri, iasomie, iris, bergamota, vanilie si boabe de tonka. Thierry Wasser devine parfumier Guerlain in anul 2008, iar de atunci a exploarat cele mai indepartate tinuturi pentru a gasi cele mai rare si pretioase materii prime. Astfel, el a inventat noi acorduri si este creatorul a peste 1100 de esente olfactive. El a orchestrat crearea noului parfum feminin, Mon Guerlain, lansat in martie 2017, prin combinarea unor materii prime rare in concentratii secrete.
„La fel ca si predecesorii de dinaintea mea, munca mea este ghidata de pasiunea pentru maiestrie, pentru admiratia know-how a artizanilor, autenticitatea întâlnirilor și sinceritatea emoțiilor”.
„Cunoastem fiecare detaliu al ingredientelor selectate, iasomia, vanilia, lemnul de santal si lavanda, deoarece ne achizitionam materiile prime de la femei si barbati pe care ii intalnim si cu care cream o legatura tot mai puternica”.

In spatele lemnului de santal din Australia, a Carlei lavanda care creste la altitudini de 1300m, in regiunea Provençal, Drôme, a iasomiei Sambac din sudul Italiei si a vaniliei Tahitensis din Papua New Guinee, exista oameni mununati si pasionati, care cresc, selecteaza, extrag si distileaza materii prime pretioase.
NUMELE. MON GUERLAIN: un nume soptit ca o mangaiere pe piele. Un nume care evocă 200 de ani de istorie plini de experiențe, alimentat de succes si expertiza, evidentiat de pasiunea parfumierului Guerlain.
STICLA quadrilobe, a fost gandita de Gabriel Guerlain și realizata de Baccarat în 1908. An dupa an, si-a castigat statutul in randul sticlelor legendare Guerlain, inspirand numerosi artisti si designeri in creatiile lor.Simpla si eleganta, ea aminteste de recipientul unui alchimist, numele ‚quadrilobe’ fiind inspirat de dopul sticlei, format dintr-o bucata solida obtinuta dintr-o forma cu patru lobi.
Mon Guerlain Punctul de plecare pentru Mon Guerlain a fost vanilia. Ingredient preferat G, cu note invaluitoare si senzuale, nelipsita din mari capodopere Guerlain: Shalimar, Habit Rouge si Jicky.

Carla Lavanda, este ca nici o alta. Cultivata in Drôme, Provence, are proprietati olfactive unice, combinand genurile masculine / feminine, pentru o oferi noului parfum modernitate. Carla Lavanda agita componenta feminina, senzuala si invaluitoare a veniliei prin infuzarea ei cu prospetime, puritate si simplitate. Acest lucru nu este considerat un efect de opozitie sau compromis, ci mai degrabă bogătie adusă prin diferentă.

Iasomia Sambacregina florilor reprezinta linkul care face legatura intre vanilie si lavanda.

Lemnul de santal Australian- exprima bogatiile interioare ale tuturor femeilor. Este ingredientul cheie care asigură rezistența și păstrează misterul feminitatii eterne.

ANGELINA JOLIE, este actrita, regizor si reprezentant special ONU pentru Refugiati. De asemenea, este co-fondator al Initiativei de prevenire a violentei sexuale. Re-mar-ca-bil: ea si-a donat intreagul onorariu, obtinut in urma colaborarii cu Guerlain, în scopuri caritabile.

Filmul publicitar al parfumului a fost filmat in Provence, Franta – unde creste si se recolteaza Carla Lavanda regasita in Mon Guerlain.  Note ale unei femei reimaginează povestea crearii parfumului.

In felul sau, parfumul este ca o haina invizibila, un joc intre ceea ce ascunde si ceea ce dezvaluie”. Guerlain

Preturi

Mon GuerlainEDP 100 ml-625 lei

Mon Guerlain EDP 50 ml- 442 lei

Mon Guerlain EDP 30ml- 310 lei

Body lotion 200ml- 273 lei

Shower Gel 200 ml- 243 lei.

Adela Sirghie

3 Comments

  1. Minunat articol, draga mea!
    Eu cu lavanda am o relatie interesanta… Imi place enorm in Xerjoff Esquel. Sa il testezi. In Mon Guerlain m-am bucurat sa descopar latura feminina a acestei flori.

    • Da, Adelina, remarcabil este faptul ca lavanda recupereaza terenul, intra sa joace in liga mare. Xerjoff este minunat, de nisa. Bucuria mea este cand si publicul larg are acces la ingrediente de prima mana (am si pus acentul pe acest lucru in review), caci asa ajungi sa apreciezi ce inseamna adevarata parfumerie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *