GUERLAIN BLACK PERFECTO LA PETITE ROBE NOIRE

Si in cazul Black Perfecto (Eau de Parfum Florale), lansat de Guerlain, am lasat sa treaca, inainte de a-l prezenta pe blog, vreo cateva luni de cand i-am testat puterile si farmecul. Din primul moment am simtit ca este un parfum al toamnei mai degraba decat al verii, asa ca am amanat putintel acest review, tinand cont si de faptul ca am fost avizata ca in Romania se va lansa acum, in luna septembrie 2017. Mi s-a parut ca nu seamana cu niciuna dintre variantele La Petite Robe Noire (dintre care eu am doar Eau Fraiche). Black Perfecto este a sasea varianta (oficiala) din seria La Petite Robe Noire. Primul parfum LPRN a fost lansat in 2012, apa de parfum clasic, dupa care s-a continuat cu aparitia unei ape de toaleta, a urmat varianta Couture (care, din pacate, s-a discontinuizat), Eau Fraiche si Eau Intense.

Sticla iconica de culoare negru intens, lacuit, cu eticheta din piele si gat cu tinte chic este o minunatie ce anunta vizual o abordare diferita a parfumului, dezvaluind o latura rock-boema de zona romantica, imprejmuita de roze, dar si un alt accesoriu preferat: jacheta de piele (care ia oarecum locul rochiei, acoperind-o).

Creatorii parfumului, Thierry Wasser (Guerlain’s Master Perfumer) si Delphine Jelk (Guerlain Perfumer) au combinat diferite tipuri de trandafiri pentru a crea o supradoza (semnatura G): Absolut de trandafiri din regiunea Grasse, apa de trandafiri bulgaresti si esenta de trandafiri, care invaluie ciresele amare si migdalele.

Note de varf: apa de trandafiri de Grasse

Note de mijloc: esenta de trandafiri, absolut de trandafiri de Bulgaria si migdale

Note de baza: arome de piele, ceai negru afumat, patchouli, boabe de tonka

Pe pielea mea s-au detasat insa, de la bun inceput, in afara cireselor amare, si cateva note pe care nu le-am regasit mai sus: mosc si tamaie, care au dat un aer foarte rafinat si delicat- pudrat intregii compozitii Black Perfecto Eau de Parfum Florale, preferata mea (pana acum), din intreaga colectie La Petite Robe Noire. La capitolul rezistenta nu a excelat, dupa trei-patru ore m-am straduit sa il redescopar, insa poate ca e vorba doar de armonizarea cu pielea/parul meu, strang pareri in comentarii daca ati remarcat acest aspect:)

Il consider floral-oriental, patul-trilogie de trandafiri pe care sunt asezate notele de baza suavizand si pulverizand cu romantism si soapte poetice latura intunecata, lemnoasa si pe alocuri dulce, gurmanda, a tartelor cu cirese, a unui Black Perfecto.

Pret aproximativ 630 lei pentru 100 ml.

Adela Sirghie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *