MON GUERLAIN EAU DE TOILETTE

Urmaresc, de peste douazeci de ani, cu mare atentie, toate lansarile Guerlain, de unde am cele mai multe preferate, atat printre parfumuri, cat si printre produsele de makeup. Cu toate acestea, pana la Mon Guerlain, nu am cautat sa inteleg, la modul serios, transformarile prin care poate sa treaca parfumul original, prin accentuarea sau adaugarea unei note care sa ii schimbe mirajul, sa il indulceasca sau sa ii potenteze o latura pe care poate nu ai bagat-o in seama. Dezinteresata de acest aspect nu am fost niciodata, insa abia anul trecut am intrat in joc, am scris AICI despre primele impresii, AICI despre lansarea din primavara MON GUERLAIN FLORALE si imediat mai jos, aveti si primele notite despre noua varianta Eau de Toilette, lansata chiar in zilele acestea frumoase de septembrie 2018.

Punctul de plecare pentru Mon Guerlain a fost vanilia, ingredient preferat, cu note senzuale, invaluitoare, nelipsita din marile capodopere Guerlain: Shalimar, Habit Rouge, Jicky, Samsara. Sticla quadrilobe a fost gandita de Gabriel Guerlain si realizata de Baccarat in 1908.

Mon Guerlain Eau de Toilette este oriental citric, regasim amprente vechi si accente noi, ambele caracterizate prin materii prime pretioase si rare:

-Vanilie-ofera senzualitate si intensitate parfumului

-Lavanda (Carla Lavanda din Provence): te cucereste cu simplitatea si puritatea ei

-Iasomie: denumita si regina florilor, reprezinta linkul care face legatura delicata intre vanilie si lavanda

-Mandarine: pentru explozie de prospetime si stare de bine. Arbust de talie mica, originar din China, era cultivat si folosit pentru fructele sale in timpul sarbatorilor. Acestea se ofereau cadou mandarinilor, oficialilor chinezi, de aici și numele lor de astazi.

Desi la debut nu observi o diferenta explicabila intre apa de parfum si apa de toaleta, caci ambele explodeaza puternic, in cateva minute realizezi ca sunt doua cantece de sirena diferite. La apa de toaleta: lavanda se distinge mult mai repede, te ia pe sus si preia controlul, dilueaza mai mult din senzualitatea si caldura vaniliei, dar fara a-i stirbi personalitatea. Nu avem parte de o lavanda clasica ce oscileaza intre feminin, masculin si androgin, ci descoperi latura ei feminina si luminoasa, caci este incalzita nu doar de soarele provensal, ci si de generozitatea vaniliei. Accenul citric il simti abia dupa vreo ora, cand nasul tau incepe sa se reorienteze spre alte materii prime.

Note de top: mandarina, lavanda Carla si bergamota

Note de mijloc: iasomie Sambac, floare de protocol si yang ylang

Note de baza: vanilie de Tahiti, benzoin, violeta si caramel

La fel ca si celelate doua variante, EDP si EDP Florale, Mon Guerlain EDT, creatie a lui Thierry Wasser si Delphine Jelk, nu dezamageste absolut deloc la capitolul rezistenta, persista de la o zi la alta, de la o dimineata la alta…

RECAPTIULARE

Mon Guerlain EDP-note orientale

Mon Guerlain EDP Florale-cu note oriental-florale

Mon Guerlain EDT-cu note oriental-citriceMon Guerlain apa de toaleta s-a lansat in magazine astazi, joi, 20 septembrie 2018

Pret: 578 lei, 100 ml

Adela Sirghie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *