Azi imi place: PRESOTERAPIA

Incerc, in momentul de fata, sa imi aduc aminte cand am facut prima sedinta de presoterapie si unde anume. Cred ca sunt peste zece ani de atunci, insa nu imi reamintesc la ce salon am vazut eu prima oara costumul acela ciudatel de astronaut si care au fost imprejurarile care m-au facut sa intru in el sa incerc si aceasta terapie de drenaj limfatic. Cert este ca impresia buna pe care am avut-o dupa cateva sedinte era una de relaxare si, de departe, cea mai usoara si placuta forma de drenaj limfatic realizata cu ajutorul aparatelor. Eu am considerat-o mereu complementara masajului anticelulitic/drenant, asa ca sedintele mele „de preso” au fost sporadice. Acum am apelat din nou la presoterapie, pentru ca Dan Bujor, la centrul caruia merg frecvent pentru masaj cu bambus, a fost plecat in vacanta saptamana aceasta.

Ce este PRESOTERAPIA? Este terapia de eliminare a grăsimii prin drenarea acesteia către sistemul limfatic. Pentru ca drenajul limfatic să aibă rezultate optime, este necesar ca mușchii să se contracte, țesutul conjunctiv să fie ferm, pentru a permite un grad Daridicat de compresie.

Cum te pregatesti: bei apa multa inainte si iei cu tine o pereche de sosete, ca sa protejezi talpa piciorului de contactul cu mansetele pneumatice. Terapia de drenaj limfatic consta într-un masaj efectuat cu ajutorul unor manșete pneumatice aferente fiecărui membru inferior și zonei abdomenului, ce se vor umfla progresiv din periferie în sensul circulației limfatice. Acest masaj este realizat pe traseul vaselor limfatice și are rolul de a conduce limfa blocată spre stațiile ganglionare principale pentru ca mai apoi să fie preluată și eliminată prin urină.Sistemul limfatic are sarcina de a prelua surplusul de lichide și de a-l transporta prin vasele limfatice mari la nodulii limfatici, unde are loc fagocitoza (eliminarea celulelor moarte, a reziduurilor bacteriene, a toxinelor). Prin acest proces de „curățare” se observă îmbunătățiri ale aspectului pielii, ale circulației sanguine, reducerea circumferințelor, revitalizarea organismului și creșterea imunității.
Dacă sistemul limfatic nu funcționează cum trebuie, primele simptome sunt astenia, scăderea tonusului si raceli frecvente. Apoi apar și semne exterioare mai vizibile: edemele membrelor, accentuarea aspectului de celulită pe coapse și fese și chiar apariția vasele sparte.
Durata unei sedinte este de 25 minute, iar un pachet de conci sedinte costa 250 lei la Centrul Dan Bujor din strada Aurel Vlaicu 103-105.

Adela Sirghie

5 Comments

  1. 🤔hmm… suna bine, mi. as dorii sa scap de grăsimea de pe burta rsmasadupa sarcina, dsr nu dispun de bani pt acest „moft” 🙁

    • Poti incerca sa faci exercitii acasa, gasesti programe interesante pe internet, incepi cu cele mai usoare, apoi cresti intensitatea. Iti vei schimba si starea de spirit, te vei simti mult mai bine chiar dupa prima sedinta. Sau poti alerga in parc, daca ai unul langa tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *